SoulCollage®

Even voorstellen:

Mijn interesses liggen op het vlak van persoonlijke groei en welzijn.
Persoonlijke groei gaat voor mij over de moed om te veranderen en zoveel mogelijk uit mezelf, mijn werk en mijn leven te halen. Voor mij betekent dit de diepte ingaan en te onderzoeken wat mijn lichte – en schaduwkanten zijn, mijn zorgen en verlangens, mijn blokkades en ‘flow’ en dit te ontdekken en begrijpen

In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met SoulCollage®. Voor mij heel verrassend! Collages maken deed ik al, alleen niet voor mijzelf maar voor ánderen. SoulCollage® is een activiteit waarbij alle collages die je maakt voor jezélf zijn!

Wat je nodig hebt is een stuk karton (12,5 x 20 cm), afbeeldingen uit tijdschriften, een schaar, lijm en eventueel een snijmesje en – matje.

Vervolgens blader je door het aanbod van afbeeldingen die je intuïtief (alles wat je aanspreekt) verzamelt en/of uitknipt. Heb je jouw verzameling compleet dan combineer je de afbeeldingen zodanig dat er iets nieuws ontstaat: de SoulCollage® kaart.

HET LEZEN VAN DE KAART

Daarna volgt een belangrijk onderdeel van het proces nl. het ‘lezen’ van de kaart. Dit ‘lezen’ gebeurt aan de hand van vragen die betrekking hebben op de afbeeldingen van je kaart en die – zichtbaar of onzichtbaar – een rol spelen in je leven. Jouw ‘antwoorden’ verbinden je onmiddellijk met je zelfgemaakte kaart.

Op deze manier creëer je schijnbaar eenvoudige kunstwerkjes – de SoulCollage® kaarten – die je kunnen helpen een ander licht te laten schijnen op vragen die je hebt en/of oplossingen te vinden op uitdagingen in je leven. Het kan je ondersteunen bij het nemen van beslissingen en het aanbrengen van veranderingen in je leven.

Het is ook een manier om je hoofd te ontspannen en het kan je een heldere kijk te geven op wat er in je leven speelt. Wat heeft aandacht nodig, wat wil gezien worden?

Met andere woorden, via beelden maak je een ontdekkingsreis door je eigen ‘levenslandschap’. Jijzelf, alles en iedereen om je heen doet er toe: het fijne, het mooie, het pijnlijke, de schaduw, de inspiratie, de confrontatie, de herinnering, het perspectief, enz. Kortom het omarmt je leven.

Hoewel SoulCollage® heel persoonlijk is, werkt het maken en lezen van kaarten in kleine groepen die met elkaar hun creativiteit willen uiten, heel ondersteunend.

Het is ook mogelijk om individueel te werken met SoulCollage®. In een 2 uur durende sessie zet je dan de vraag die je bezighoudt en waar je antwoorden op wil vinden centraal.

Het maken van SoulCollage® kaarten is genieten: het geeft plezier, focus en is intens. Alleen of met elkaar, doe wat bij je past. Je wordt er enthousiast en stil van. Het raakt je in je hart!

WORKSHOP / SESSIE

Spreekt het je aan of heb je gewoon zin om dit een keer te ervaren, bel dan 06-20920462 of stuur een email naar info@massagebaarn.nl  In overleg bespreken we mijn mogelijkheden en de prijs voor een workshop/sessie.