iets over mezelf

Mijn naam: Ada Lakenman, geboortejaar 1949 en na vele `wereldse' omzwervingen sinds 1985 woonachtig te Baarn.

Na een opleiding en werkervaring als kleuterleidster in Nieuw Zeeland en Nederland, keerde ik het onderwijs na de geboorte van mijn 2 dochters definitief de rug toe.

Het groeiproces van mijn kinderen bracht me steeds weer in contact met vragen over ziekte en gezondheid. Hierdoor ging mijn aandacht zich meer en meer richten op een `andere' manier van leven.

Voeding, homeopathie, houding, ademhaling, meditatie, yoga, verschillende massagevormen werden hierbij belangrijke invullingen. Maar ook sleutelwoorden als bewustwording, eenvoud, je gelukkig voelen, communicatie, zijn ingrediënten bij deze meer natuurlijke manier van leven en daar mee `genezen'.
Ik ontdekte dat het de mens zélf is die voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor zijn/haar gezondheid.

In 1990 haalde ik mijn diploma voetreflexzonemassage bij de School voor Voetreflexologie (www.nvvt.net) en startte ik met een eigen praktijk. Gedurende de jaren die volgen breidt mijn kennis zich uit met Integrale Lichaamsmassage (Holos - diploma januari 1995), Babymassage (Tibo – 1996), Stoelmassage (TouchPro diploma 1998), Reiki (2001), Cranio Sacraal therapie1 (Instituut Upledger – 2005) en Stresscounseling (Sonnevelt Opleidingen – 2006).

Op dit moment is de praktijk ‘gegroeid’ tot een plek waar je jezelf kunt zijn en jezelf in vertrouwen kunt overgeven en genieten van ‘aandacht op maat’: lichaamsmassage; voetreflexzonetherapie; energetische behandelingen; adviezen op gebied van voeding, houding, ademhaling; (stress) counseling, etc.

Tevens was ik docente Integrale Lichaamsmassage bij Sonnevelt Opleidingen. Sinds 2014 sta ik 'stand by' en val ik in als een collega ziek is of een keer niet kan lesgeven.

Aangezien de wereld om ons heen en de inzichten over wie we zijn voortdurend veranderen, blijf ik aandachtig luisteren, waarnemen én verder studeren om met deze ervaring en ontwikkeling tot een punt te komen dat ik deze kennis weer kan delen met anderen. Op het gebied van communicatie ben ik geboeid door het gedachtengoed van Marshall Rosenberg, de ‘Non-Violent Communication’ (http://www.cnvc.org) (vert. ‘Geweldloze Communicatie’, ook wel: Verbindende Communicatie).